‘Vet, recycle het’ en breng ’t bij de Kinderboererij!

“Het is veel duurzamer om oude vetten en oliën te recyclen. Van frituurvet en bakolie kunnen we heel efficiënt biobrandstof maken. Te vaak wordt oud vet door het riool weggespoeld, wat voor verstoppingen zorgt bij mensen thuis of in de straat. Ook levert het extra werk op voor de rioolwaterzuivering.”

Uw Vet is geld waard!
Gebruikte vetten en oliën krijgen door het gescheiden in te zamelen een tweede leven en wordt opeens geld waard. Restjes vet worden hergebruikt om biodiesel (biobrandstof) van te maken. Bovendien komt gebruikt (frituur)vet nu nog vaak terecht in het riool waar het veel verstoppingen en schade veroorzaakt. En daarom doet ook Kinderboerderij De Kraal ook mee aan aan deze actie.

Hoe?
Giet gebruikt frituurvet in de originele verpakking of een oude plastic fles. Verzamel ook bakolie in een plastic pot of fles. Doe de afgesloten verpakking in een gele container bij u in de buurt. Alleen kleine restjes in de pan? Veeg die met keukenpapier weg en gooi dat papier in de vuilnisbak.

Elke volle container levert Kinderboerderij de Kraal geld op. Zo bent u dus niet alleen duurzaam bezig, maar zo helpt u ook de onze Kinderboerderij!