Opening verblijf voor kleindieren

Op 23 oktober worden de nieuwe knaagdierenverblijven feestelijk geopend. U bent van 13.00 tot 16:00 uur welkom voor diverse activiteiten met het thema huisdieren.

Kleindierenverblijf

Het nieuwe verblijf wordt gesitueerd in één van de karakteristieke gebouwen op het terrein van kinderboerderij ‘de Kraal’. Er komt een permanente huisvesting voor onder meer cavia’s en enkele kleine knaagdieren en een aantal hokken welke multifunctioneel gebruikt kunnen worden. Het caviaverblijf wordt voorzien van een uitloop naar buiten. Zo kunnen wij onze kuikens in het voorjaar op een diervriendelijke manier huisvesten en kan het verblijf later in het seizoen voor andere doeleinden gebruikt worden.
Er wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen.
Het verblijf wordt voorzien van een televisie scherm waar continu een presentatie te zien is over het houden van huisdieren.
Verder kunnen bezoekers terecht bij een van de medewerkers met vragen over de aanschaf en verzorging van veel voorkomende huisdieren.
Deze nieuwe verblijven zijn gefinancierd door de stichting ‘Vrienden van de Kraal’ en is mede mogelijk gemaakt door een schenking van de gebiedscomissie Kralingen Crooswijk.

poster uitnodiging opening kleindierenverblijf