Herfst expeditie in het bos

Om de natuurspeeltuin meer bekendheid te geven organiseerde de Vrienden van de Kraal in de herfstvakantie van 2015 twee avontuurlijke bosexpedities voor oudere kinderen  (tussen 6 – 12 jaar) uit Kralingen West en Crooswijk. De bosexpedities werden uitgevoerd door de Steensoep, een organisatie vaak projecten doet rondom natuur en wetenschap.

Voor de eerste bosexpeditie kwamen twee groepen kinderen van Buurtwerk uit Kralingen West, met 6 volwassenen ter begeleiding. Op de tweede bosexpeditie waren helaas maar 3 deelnemers. Ondanks dat ging de excursie toch door, maar hij wordt op woensdag 20 april nog een keer herhaald.

Omdat er onvoldoende ruimte is in de winkel van de kraal om met kinderen te werken had de kinderboerderij voor een partytent gezorgd. Na een introductie over de herfst gingen de kinderen als echte biologen, gewapend  met loeppotjes, verrekijkers en zoekkaarten het bos in om paddenstoelen te zoeken, kleine beestjes en bijzondere planten.

De ontdekkingen werden na afloop met elkaar besproken en de middag eindigde met het bakken van popcorn en limonade. Het bleef beide keren gelukkig droog.

De deelnemers waren enthousiast over de ontdekkingen die ze deden. Zie ook de foto collage. Uiteraard mogen deze kinderen bij de voorjaars-expeditie op woensdag 20 april weer mee doen. Het voorjaarsbos levert weer veel andere ontdekkingen dan het herfstbos!

Corrine Oudijk

Herfst expeditie in het bos