Bewoners woonzorgcomplex Hoppesteyn en Rubroek op bezoek

Eindelijk was het zover, na een intensieve voorbereiding was het uitje met de senioren naar de kinderboerderij De Kraal een feit. Op dinsdag 6 en vrijdag 9 oktober hebben de senioren van het woon- zorgcomplex Hoppesteyn van Aafje en Rubroek een bezoek gebracht aan de kinderboerderij De Kraal.  Het was een goede dag voor een mooie wandeling over de boerderij. medewerker-de-kraal-over-geiten

De senioren werden uitgedaagd met vragen tijdens de wandeling:  Kennen jullie spreekwoorden waarin de pauw voorkomt? Of hoeveel cavia’s heeft de kinderboerderij?

De vragen zijn ook altijd goed voor sterke verhalen, voor hilarische momenten en herinneringen aan het verleden. Een senior vertelde dat zij thuis zelf (kort na de Tweede Wereldoorlog) kippen slachtten. Dan hadden ze vlees voor hun avondmaal.

Als afsluiting van de dag hebben de senioren onder begeleiding konijnen en cavia’s geaaid.

Maar het leukste vonden de senioren om de kippen, de geiten en de paarden te voeren met het lekkers dat we op de kinderboerderij konden aanschaffen.

knuffelen-van-konijn

voeren-van-geiten

De senioren hebben zichtbaar genoten en we hebben veel van elkaar geleerd. Daarnaast kunnen we hier het nodige zelfbewustzijn aan ontlenen: dit kunnen we dus ook!

De samenwerking met de activiteitenbegeleiders van Aafje en Rubroek hebben we als plezierig ervaren en willen deze samenwerking graag voortzetten.

Yasemin Yilmaz